РАЛИ МОНТЕ КАРЛО

24-28 януари 2024

СЕРВИЗЕН ПАРК

gps

Гап, Франция

СПЕЦИАЛНИ ЕТАПИ

route

324 км (17 СЕ)

НАСТИЛКА

tyre

АСФАЛТ/СНЯГ

Най-непредвидимото рали през сезона. Френските Алпи се превръщат в сериозно предизвикателство поради зимните условия в региона през месец януари. Това прави избора на гуми изключително труден и същевременно важен.

Често се случва темпото на екипажите да не бъде много високо поради наличието на много лед и сняг. Нищо не е лесно в рали "Монте Карло" !

За ралито

Рали Монте Карло е перлата в короната на WRC и най-старото събитие в календара. То се организира за пръв път през 1911 година с идеята да популяризира Монте Карло, като туристическа дестинация. Тогава състезателите са стартирали от различни европейски градове за да финишират именно в Монако.

Въпреки че по същество това е асфалтово събитие, непредсказуемото планинско време носи разнообразни условия. Състезателите трябва да очакват сняг, лед и сух асфалт – понякога срещайки всички тези условия в рамките на един и същи етап!

Екипажите трябва да балансират нуждата от сцепление и да подбират много добре своята стратегия с избора на гуми. Проницателният избор, осигуряващ най-добрия компромис за често променящите се условия, е от ключово значение – и това е мястото, където способността за „четене“ на условията носи дивиденти.

Програма MaxSport

Новини Рали Монте-Карло