Рали Мексико

12 - 15 МАРТ

Петък

Събота

Неделя

Рали „Мексико“ е първият кръг от световния рали шампионат на макадамова настилка, стартиращ същинската част от сезона. Южноамериканската надпревара е едно изключително тежко изпитание за човек и машина, най-вече заради голямата си надморска височина ( 2 737 метра) и високите температури.

 

Маршрутът преминава през доста живопистните планини Сиера де Лобос и Гуанахуато, докато центъра на ралито е в петият най-голям град в Мексико Леон, който се намира на четиристотин километра от столицата Мексико Сити.

 

През тази година организаторите на надпреварата са направили редица промени. Състезателната дистанция е увеличена с 14 километра, като така дължината на състезанието е от 324 километа и в тазгодишното си издание ще бъдат разпределени между 24 специални етапа, с три повече от миналата година.

 

Промените започват още с първата отсечка от състезанието, която ще се кара на два пъти по улиците на Гуанахуато. Етапите от петък и събота са с почти идентична обща състезателна дължина, като една от новостите е промяната на маршрута на етапите Алфаро и Дерамадеро, които за пръв път ще се карат в този формат.

 

Организаторите са предвидили и два доста къси етапа един в Гуанахуато и един по улиците на Леон, който ще се превърне в най-краткият специален етап в историята на световния рали шампионат.

Петък

Събота

Неделя

Новини рали Мексико

X