Рали Канарски Острови

18 - 20 Ноември

След поредните COVID19 трусове рали „Канарски Острови“ ще бъде последния кръг от сезон 2021 в европейския рали шампионат и последен кръг на дългогодишния промоутър Eurosport Events, който ще предаде щафетата на проутърите на световния рали шампионат Red Bull Media House GmbH.

Въпреки че, основната титла вече е предрешена тепърва очакваме коронацията и на другите бъдещи шампиони в съответните категории. Испанските организатори от Club Deportivo Todo Sport са успели да привлекат 72 екипажа от цяла Европа.

Мико Марчик и Ефрен Ярена ще трябва да предрешат през този уикенд, който ще завърши на второ място в шампионата зад Андреас Микелсен. В ERC2 битката за титлата е между Хавиер Пардо и Димитри Феофанов, като и двамата са зад волана на Suzuki Swift Rally2 Kit.

Сред заявените имена през тази година са и тези на Алексей Люкянук, Нил Соланс, Йоан Бонато, Симоне Кампеделия и Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов. Българския екипаж ще направи своя дебют зад волана на Opel Corsa Rally4 именно в испанското рали.

На голяма част от екипажите част от маршрута им е добре познат, като организаторите през тази година са променили маршрута на квалификационния етап.

Първия петъчен ден ще се състои от две посещения на отсечките Валсекилио (11,91 км), Сан Матео (13,86 км), Техеда (13,66 км) и Санта Лусиа (12,94 км). Деня ще свърши с 1,53 километровата градска отсечка Лас Палмас де Гран Канария.

Съботния и последен ден ще бъде с по две преминавания през Арукас (7,18 км), Моя (12,96 км) и Валесеко (14,56 км) докато етапът Телде ще се проведе в две различни конфигурации.

Новини Европейски Рали Шампионат

X