Рали Естония

4 - 6 Септември

Световния рали шампионат се завръща след една доста дълга пауза. Благодарение на усилията на промоутъра на шампионата, организаторите на надпревари и ФИА в крайна сметка успешно битката в сезон 2020 ще продължи.

 

След загубата на множество кръгове WRC ще направи своя рестарт през този уикенд в рали „Естония“. Макадамовата надпревара бе индиректно част от шампионата през миналата година, като през тази получи нужното финансиране и зелена светлина от ФИА да се изкачи с едно стъпало нагоре.

 

10-тото издание на рали „Естония“ ще бъде с дължина от 233 състезателни километра, разделени на 17 специални етапа и разпределени в три дни. Имайки впредвид изключително близките условия до рали „Финландия“, естонския кръг се очаква да се превърне в един истински фестивал на скоростта.

 

Състезанието започа в петък (4.09.2020) с шейкдаун и SS1 Tartu vald от 19:00 ч. Съборният ден е най-дългият с общи 148 състезателни километра разпределен в пет специални етапа с по две минавания. Последният ден от рали „Естония“ е разделен в два специални етапа, карани по два пъти.

Новини рали Естония