Рали Испания в опасност да отпадне от календара на WRC за сезон 2020

Според доста сериозни източници в сервизният парк на рали „Турция“ е станало ясно че, рали „Испания“ няма да продължи да бъде от WRC шампионата на ФИА през следващият сезон. Има някаква възможност това са се случи през 2021, но за сега няма официална информация.

Първоначално се смяташе че, Германия и Корсика ще бъдат надпреварите които ще изпадна от календата през следващият сезон, за сметка на рали „Сафари“ и рали „Япония“, като така броят на надпреварите ще остане 14.

Слуховете за отпадането на Испания идват, в момент в който самият Жан Тод присъства на рали „Турция“. Освен тази промяна се говори и за това че, рали „Германия“ ще вземе датите на испанският кръг, докато рали „Финландия“ ще се проведе в края на месец август. Очаква се и замяната на рали „Австралия“ с рали „Нова Зеландия“.

През следащата седмица ще стане официално ясен календара за следващият сезон и ще бъде разяснено и потвърдено.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]