Рали Ирландия 7-9 Април

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2015

Европейският рали шампионат (ERC) за пореден път се отправя към северна Ирландия, за да приюти топ европейските екипажи. Състезанието е едно от най-старите в света, като през тази година чества своето 85-то издание.

Базирано в град Белфаст, ралито разполага с едни от най-трудните асфалтови етапи на света. През тази година екипажите ще преминат през 209 състезателни километра разделени на 14 етапа, като най-дълъг е етапът The Glens със своите 31 километра.

Екшъна ще започне днес, със стартирането на 4.22 километровия квалификационен етап за да бъде определен редът на стартиране на приоритетните екипажи. Общо са заявени 77 екипажа, като състезанието ще приюти и тези взимащи участие в британския национален асфалтов шампионат. В петък те ще се отправят на север от Белфаст за да преминат през първите пет етапа, сред които е The Glens и градският етап по улиците на Нютаунардс. През събота керванът се мести на юг за да премине два пъти през четири етапа.

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2014Общо 38 автомобила от R5 и S2000 хомологацията ще вземат участие, като сред пилотите можем да видим имената на миналогодишният победител в състезанието Крейг Брийн, настоящият европейски шампион Каетан Каетанович и пилотът на M-Sport – Елфин Еванс. От друга страна се очаква феновете да викат за Алистър Фишър (Ford Fiesta R5), който през последните два старта в ралито завършва в челната четворка неговият чичо Берти Фишър, е печелил състезанието три пъти.

AUTO - ERC VALAIS RALLY 2015„Рали Ирландия винаги е била близо до сърцето ми, като винаги съм искал да се върна за да се опитам да го спечеля отново“, заяви Брийн. “ Моите приятели от Уотърфорд и отвъд също искаха много да взема участие, като без тяхната помощ това нямаше да се случи. Харесвам ралито, харесвам наследството му, както и невероятни трофей който отнася победителя. Искам за поредна година този трофей да се прибере в Уотърфорд.“

Сред заявените е французинът Роберт Консани, който се връща зад волана на Citroen DS3 R5. След силният си старт в британският шампионат, шведът Фредрик Ахлин и уелсецът Том Кейв са сред пилотите които могат да объркат челото.
Рали Ирландия е и първият кръг за екипажите в Junior ERC.

Програма на Евроспорт БГ

123Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]

[maxbutton id=“6″]

 

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2015

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]