Рали Ипър изоставя ERC

AUTO - ERC YPRES RALLY 2016

Преди няколко дни организаторите на рали „Ипър“ взеха решение да напуснат календара на Европейския рали шампионат след две десетилетия. Един от най-атрактивните кръгове сред екипажи и фенове през 2017 ще бъде част от националния британски рали шампионат (BRC) и от Европейския рали трофей (ERT).

Причината за това се крие от вече няколко месечната словесна битка между организаторите на надпреварата и Евроспорт евентс, относно бъдещето на шампионата и неговото отразяване.

Хората стоящи зад рали „Ипър“ не са никак доволни от отразяването на шампионата, което в сравнение с това на WRC е почти минимално. Също така те обвиниха открито че, Евроспорт евентс не правят нужното за да променят концепцията си и начинът на работа.

От както Шкода и Пежо се насочиха към набиращата популярност WRC2 категория, както и участието на френският производител в Дакар, спадна драстично интереса на публиката към шампионатът на стария континент.

За заместник на рали „Ипър“ в календара на ERC се спряга легендарното рали „Санремо“, като за в момента нещата са във фаза преговори.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]