Рали Естония 15-17 Юли 2016

Auto - ERC Rally Estonia 2015

Вече сме в разгарът на сезона в ERC шампионата, като през този уикенд ни предстой да бъдем свидетели на едно от най-бързите макадамови състезания в Европа, рали „Естония“. Въпреки че, надпреварата е една от сравнително новите придобивки на ERC, тя се превърна в изключително атрактивно изживяване за фенове и състезатели поради наподобяващите рали „Финландия“ отсечки.

AUTO - ERC ACROPOLIS 2016Щабът на състезанието е базиран в град Отепаа, но старта и финала ще бъде в град Тарту, вторият най-голям град в Естония. Самата надпревара започва още в петък с 2.96 километровият квалификационен етап, в който ще се реши стартовият ред. Общата дължина на състезанието е от 768 километра, от които 211 километра са състезателни разделена на 13 специални етапа. Най-дълъг е етапът Ruа (29.97 км), който ще се кара на два пъти в събота.

Голяма част от топ състезателите в Европа ще вземат участие, като в пряка битка за оглавяване на класирането ще се изправят Алексей Люкянук и Каетан Каетанович, като руснакът има изключителното предимство на национален шампион на Естония.

 „ За в момента сме позитивни, въпреки грешките и проблемите“, разясни Люкянук.  „Пет кръга, пет различни победителя, като до момента няма големи разлики в точките. Почти целият ми опит в рали спорта е натрупан по естонските трасета. Въпреки това ще трябва да се науча да се сработя с R5 автомобила в такива условия.“ Разликата между двамата е от 15 точки в полза на Каетанович.

ERC_Acropolis_Rally_podium-600x400

Въпреки тяхната битка със сигурност няма да бъде за изпускане темпото на младият латвиец Ралф Сирманцис, който ще се опита да запише името си още един път в историята на шампионата. Сред заявените пилоти са и Яромир Тарабус, Ярослав Колтин, Раул Джийтс, Антонин Туслак, Хосе Суарес, както и протежетата на Toyota Такамото Катсута и  Хироки Арай (синът на Тоши Арай).

AUTO - ERC AZORES RALLY 2016

Полезни вързки

[maxbutton id=“5″] [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]