Рали Германия 22-25 Август

Време е за официалният старт на втората част от сезон 2019. Световния рали шампионат се мести в Германия, за един от най-специалните кръгове а именно рали „Deuscheland“.

Асфалтовата надпревара е едно истинско предизвикателство за човек и машина поради големият брой различни настилки и конфигурации.

През тази година организаторите са направили няколко промени. Церемонията по откриването ще се премести за пръв път в сервизният парк в Bostalsee. Състезателната дистанция е увеличена на 343 километра, докато дължината на прехода е намалена. Съботните отсечки няма да се карат по два пъти, като сутрешните етапи ще са по местни пътища а следобедните преминават през танковите тестови трасета Baumholder и техните легендарни бордюри около трасето hinkelsteins, чиято задача е да предотвратява на танкове да излизат от пътя.

Битката за титлата е в пълна сила Танак и Тойота пристигат в Германия, като лидери и фаворити за победата, след миналогодишното префектно представяне и ситуацията в шампионата до момента. Естонецът има аванс от 22 точки пред преследвачите си, като немското рали може да му подсигури едни спокойни няколко следващи седмици.

„Доброто ни представяне във Финландия бе много важен и за двата шампионата и се надяваме да продължим в същият дух и в Германия – коментира Томи Макинен. – Бяхме силни тук през миналата година, а Ойт печели ралито през последните две години, затова сме уверени в нашите шансове.“

Немското рали винаги е било считано за домашно за отборът на Хюндай, който е базиран в Алзенаул.

„С опасенията да звуча, като развалена плоча, наистина желая да поредоставя на екипажите възможно по-добра кола за това състезание – разясни Андреа Адамо. – С оглед резултатите ни във Финландия, смятам че имаме добър напредък и с Андреас, който се бореше за четвъртото място. Нашите момчета знаят да печелят в Германия и затова ще разчитаме отново на Дани Сордо за да ни помогне, като един от най-опитните асфалтови пилоти.“

За съжаление М-Спорт и тук няма да може да разчита на номер едно пилотът си Елфин Еванс, който преди няколко седмици претърпя тежка травма при приземяване на рали „Естония“. Негов заместник отново ще бъде Гъс Грийнсмит, който тепърва прохожда зад волана на WRC автомобил.

„Гъс се чувства по-уверен на асфалт – коментира Ричард Миленер. – Ще бъде интересно да го видим в дебютът му на асфалт зад волана на нашата Фиеста. Той бе много силен в Монте Карло, като го виждаме на рали „Германия“ доста по-близо до другите пилоти.“

Ситроен винаги са били много силни тук, Себастиен Ожие и Есапека Лапи, определено ще са в челото, като и двамата винаги са показвали добра скорост тук. Те прекараха четири дни в подготовка за това рали, тествайки върху различни настилки и различни атмосферни условия. Шефроните ще разполагат и с ъпгрейд по двигателя за рали „Германия“, което ни кара да не ги изключваме от битката.

На живо
Телевизия Ринг БГ отново ще ни направи съпричастни със всичко случващо се от рали „Германия“. Освен 30 минутните предавания преди състезанието и след всеки ден от него, екипът на телевизията с коментатор Георги Иванов, е подготвил и две излъчвания на живо в събота от 16:00 (SS12 Arena Panzerplatte) и неделя от 13:00 (Power Stage).


Незабрявайте да ни следвате през целият уикенд в нашите Фейсбук и Инстаграм профили, за да научавате новините от рали „Германия“ първи.

Часови график (в българско време)

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]