Рали Германия най-вероятно ще се проведе изцяло в Баумхолдер

Най-накрая излезе малко повече информация относно организацията на рали „Германия“. Немския кръг от шампионата до последно беше енигма за всички, но само преди няколко дни от DirtFish успяха да повдигнат завесата.

Именно поради COVID-19 ситуацията организаторите на надпреварата възнамеряват да локализират състезанието изцяло в района на военният тренировъчен лагер Бумхолдер. Така според тях, ще могат да контролират броя на публиката, както и да вземат допълнители мерки срещу евентуалното разпространение на вируса сред наблудаващите състезанието.

За съжаление това означава, че митичните отсечки в лозовите масиви около река Мосел няма да присъстват в тазгодишната конфигурация на рали „Германия“.

„ Това е всичко което Германия може да предложи – коментира източник на DirtFish. – Жалко е, всички обичат сложността на отсечките в лозята. Ако обаче само това е нужно за да може WRC да пристигне в Германия, то това ще бъде направено.“

Рали „Германия“ ще се проведе на 15-18 октомври, като графикът му най-вероятно ще бъде побран в два дни, вместо в стандартните три.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2885 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]