Рали България ще стартира с 37 екипажа

12963858_904364066357403_5240494119569202201_n

Вчера успяхме да разберем кой ще са заявените екипажи за предстоящото рали България.Техният брой е общо 37, като 21 са заявени за Европейският рали трофей, 11 за националният ни рали шампионат и пет за Хюндай Рейсинг Трофи. (От тук можете да видите пълният списък).

Очакваме една невероятна битка между Пламен Стайков/Давидоне и Мартин Сурилов/Здравко Здравков с оглед доброто им представяне в първият кръг от националният ни шампиона на рали „Сибиу“. Фаборитът за победата обаче е добре познатият у нас с миналогодишното си участие на рали „България“  Рашид Ал Кетби. Дубаецът ще си партнира отново с Карина Хеперие, като двамата ще седнат на борда на Ford Fiesta R5.

Нашият екип със сигурност ще следи изкъсо и представянето на Йордан Атанасов/Янаки Янакиев, след като дуото ще е домакин и със сигурност ще има какво да покаже. Марко Стойчев/Йордан Батаклиев са последният екипаж заявен за RC2 в класирането за ERT шампионата. За съжаление поради финансови причини, настоящите рали шампиони Георги Василев/Стефан Добрев няма да вземат участие край Варна.

В RC3  за ERT са заявени Христо Атанасов/Марин Иванов, Емил Денев/Богомил Ненов, Здравко Минев/Калоян Атанасов и Стоян Апостолов/Павлина Апостолова.  В класът на Дилян Станков и Боян Безус има най-много заявени екипаж, като сред тях е и екипажът на Нанд Вицентич и Наташа Тунгуз зад волана на Renault Clio RS.

При RC5 битката също ще е интересна, след като Антон Титов/Венцислав Мирчев (Citroen DS3 R1) ще се изправят срещу сливенските асове Стефан Желязков/Иван Турлаков и тяхното Saxo. В този клас ще вземе участие и изцяло дамски екипаж, в лицето на Диана Стоянова и занимаващата се с ПР-ът на Крум Дончев, Иванела Иванова.

Интересна ще е и битката между екипажите заявени единствено за националният ни рали шампионат. Особено след като ще видим цели осем автомобила от клас Е1, сред чиито пилоти са Николай Златков, Калин Бенчев, Констадин Щерев и  други.

Пет са и заявените за Хюндай Рейсинг Трофи екипажи, като сред познатите ни лица ще се присъедини и водещата и певица Алекс Раева.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]