Рали България продължава да е част от ERT

Вчера, на официалната асамблея на ФИА в Баку, беше обявен календарът на Европейския рали трофей (ERT). От него стана ясно, че рали „България“ (30 – 01 септември) отново ще бъде част от шампионата на ФИА.

През сезон 2024, броят на кръговете е намален от деветнадесет на тринадесет, като според наша информация от ФИА са отхвърлили кандидатурите на още осем състезания. Това на практика разкрива, че от световната федерация са направили крачка напред в развитието на шампионата, правейки го по-престижен отколкото бе в последните години.

„Рали България успя да намери своето място в по-престижния календар за сезон 2024 на ЕRT. Решението да се премести състезанието във Велико Търново бе рисково, но оценките и обратната връзка бяха добри. Определено има на какво още да се работи за догодина, но като цяло сме доволни, че оставаме в календара“, разкри член на организационния екип.

На практика, рали „България“ е единственият кръг от ЕRT на Балканите, ако не броим хърватското рали „Загреб“ (7-9 юни). Това определено може да привлече значителен интерес от участници в съседните ни страни спрямо този година, след като през сезон 2024 рали „Сърбия“ изпада от календара, а Румъния и Гърция също няма да организират състезания в ЕRT.

Календар на ERT за сезон 2024

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]