Рали „Барум“ 26-28.08.2016

AUTO - ERC BARUM RALLY 2015

През тази година за пореден път ще наблюдаваме сблъсъкът на титаните в едно от най-предизвикателните състезания в календара на ERC рали „Барум“. Настоящите топ пилоти ще трябва да се изправят срещу заводският пилот на Шкода и национална звезда Ян Копецки.

Копецки ще се бори за своята пета победа в кръг от ERC, но той е един от няколко доста бързи асфалтови пилоти които ще вземат участие в базираното в град Злин състезание. Каетан Каетанович е в топ форма след победата в домашното му рали Резжов, докато от другата страна имаме Алексей Люкянук и Ралф Сирманцис.

AUTO - ERC RALLY RZESZOWSKI 2016

За пръв път рали „Барум“ е част от европейският рали шампионат през 1971, като това прави над 30 години рали история. Чешкото рали е изключително популярно сред европейските фенове, като към това число можем да прибавим и българските.

AUTO - ERC BARUM RALLY 2015Базирано в град Злин етапите на ралито са характерни със своята висока скорост, множество различен тип асфалт изпълнен с неравности и на места в доста лошо състояние. Това прави непредсказуеми нивата на сцепление, като към това можем да прибавим и непредвидимите атмосферни условия.

Състезанието започва в петък с класическият нощен градски етап в Злин. В събота екипажите ще се изправят срещу осем етапа разделени на три, докато в неделя ги очакват още шест. Това прави общо 229 състезателни километра разделени на 15 специални етапа. Етапът Kosiky е най-дългият и ще се кара в събота на два пъти.

AUTO - ERC VALAIS RALLY 2015

Няма как да не пропуснем и завръщането на Екатерина Стратиева в Злин. Стратиева ще вземе участие в легендарното рали за пореден път, като през тази година неин партньор е Ангел Башкехайов. Тя отново ще седне зад волана на заветният Citroen C2, след над 300 дни отсъствие от ралитата.

Този сезон работя с нов отбор, който е базиран в Унгария и чийто рали автомобили са само Citroen C2, така че ще мога да разчитам на по-добро обслужване по време на ралито. Това е първото ми състезание с тях- заяви Стратиева за racepool.info

„Тестовете ще са важни, защото от октомври не съм сядала в моята състезателна кола и ще ми е нужно малко време за адаптация.”

Стратиева и Башкехайов ще стартират с номер 83, като през тази година заявените състезатели са общо 134.

AUTO - ERC YPRES RALLY 2015

 

Полезни вързки

[maxbutton id=“5″] [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]