Рали Барум 24-26 Август

Дойде това време от годината през което европейската рали общност се събира от всички крайща на континента за едно от най-интригуващите състезания от ERC календара. Да, това е „Барум Рали Злин“, едно от най-популярните асфалтови ралита след фенове и пилоти.

Чешкото рали е едно истинско уникално асфалтово предизвикателство поради изключително непредвидимите изпълнени с неравности асфалтови трасета, преминаващи през гъсти гори и широки отворени пространства в покрайнините на град Злин.

През тази година 48-мото издание на надпреварата ще приюти 138 заявени екипажа от 26 страни включително и от България.

Един от най-успешните пилоти в чешката надпревара е Ян Копецки, който и през тази година ще участва. Заводския пилот на Шкода и асфалтов специалист е основния фаворит за победата. Негов най-голям съперник се очаква да бъед не кой да е а самият Дани Сордо, който ще седне зад волана на Hyundai i20 R5. Испанеца е един от най-известните асфалтови специалисти на света и определено ще има какво да покаже пред феновете на европейския шампионат.

„Рали Барум е много специално събитие, знам че ще ми бъде трудно защото ще ми бъде първото участуе тук – коментира Сордо. –  Определено има доста бързи пилоти с голям опит, но ние сме готови за това предизвикателство и ще дадем най-доброто от себе си.“

Освен за битката за победата Алексей Люкянук и Бруно Магалаеш, гледат най-вече към борбата за титлата. Двамата са разделени от минималните 9 точки в генералното класиране при пилотите.

Въпреки малкият си опит руската ракета направи страхотно каране през миналата година в Злин, въпреки травмите си от сериозния инцидент по-време на тестове, той успя да покаже много добро темпо. Бруно Магалаеш завърши на девета позиция през миналата година, като португалеца също изпитваше затруднения в това трудно рали.

Сред заявените екипажи е този на Екатерина Стратиева/ Георги Аврамов, който ще вземат участие зад волана на създаденият в България Hyundai i20 Coupe. Българката, която е и европейска шампионка при дамите, ще вземе своето юбилейно десето участие в надпреварата, като по тази причина нейният автомобил е с толкова интересен дизайн.

Полезни връзки

[maxbutton id=“6″ ] [maxbutton id=“5″ url=“https://www.fiaerc.com/wp-content/uploads/2018/08/ERC-Barum-Czech-Rally-Zlin-entry-list-updated.pdf“ ]

График на предавнията по Евроспорт България

[table id=1 /]

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]