Рали Аржентина 23-26 Април

2140511_71_MEEKE

След седем седмична пауза световния рали шампионат отново продължава своя курс, към базираното във Вила Карлос Пас, близо до Кордоба рали „Аржентина“. Аржентинското състезание е четвърти кръг в календара и ще стартира със супер специален етап във Вила Мерло, точно до границата на област Кордоба.

През тази година страната на гаучосите ще чества 35-тото издание на своето рали, като част от WRC. Единствено през 1982 и 2010 световния шампионат не е бил на гости в южноамериканската държава. Дължината на ралито е 1 641,54километра, от които 345 състезателни разделени на 12 СЕ. Най-дългия специален етап е SpeedagroAguadeOro/Ascochinga 1 (51,99 km), който ще се кара на два пъти в петък. Една от новостите е връщането на SSVillaBustos/Tanti 1 (20,31 km), който се кара за последно през 2007-ма година. Откриващият специален етап SuperSpecialMerlo- SanLuis (2,68 km), също е новост през тази година.

От общо 60 екипажа са заявени 14 автомобила от WRC, като за Hyundai отново ще вземе участие ХейдънПадън. Във WRC2 са заявени 11 екипажа, като преобладават тези с FordFestaR5. Изключително много помагат за увеличаване на заявките участието на добре познатите аржентински максита, който ще участват само за националния шампионат и няма да преминат през целия състезателен километраж на рали „Аржентина“.

Голяма част от екипажите във WRC ще карат автомобилите с които взеха участие, на рали „Швеция“. ТиериНьовил и Дани Сордо ще разполагат с изцяло новата планка за смяна на предавките. От Ford ще вземат последно участие с настоящата версия на FiestaWRC, като новата еволюция ще бъде видяна на рали „Португалия“. При Volkswagen няма промени, въпреки това рали „Аржентина“ ще бъде последното за Андреас Микелсен зад волана на миналогодишната кола. Полякът Робърт Кубица отказа своята заявка поради нуждата от реорганизация относно неговите планове за участие в шампионата. Повече по въпроса можете да прочетете тук.

На живо

Вече може би знаете, че от БНТ HD ще предават дните от състезанието, както и случилото се в пауър стейджът . Ние от нашата страница (натисни тук) ще предаваме чрез лайвстриимът предвидените два специални етапа за излъчване на живо. В петък SS6 Super especial FernetBranca (6,04 km) от 23:00 ч. и в неделя SS12 Power Stage El Condor (16,32 km) от 18:08 ч. българско време.

Програма на БНТ HD

Петък, 24.04.2015

21:00 ч.  Всичко преди старта

Неделя, 26.04.2015

08:00 ч. обзор на деня и повторение от 12:45 ч.

18:00 ч. Последен специален етап

zaqvkiraliradiovremena2jivoserviz

 
 
 
 

Jari-Matti Latvala - Action

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]