Рали Аржентина 21-24 Април

Andreas Mikkelsen - Action

Рали „Аржентина“ винаги е носело едно интересно чувство на типичният американски уестърн. Пищни гледки, тежко натоварени скари и гаучоси яхнали верните си питомци наблюдавайки най-бързите рали пилоти на света. Аржентинските фенове са едни от най-запалените в световен мащаб на тема автомобилни спортове, а стане ли въпрос за световният рали шампионат почти цялата страна удря „кепенците“ за да присъства на надпреварата.

По данни на организаторите, през миналата година по етапите на състезанието са присъствали над един милион зрители! Което за днешните стандарти на какъвто и да е моторен спорт си е едно внушително число. Това от своя страна обаче носи огромната отговорност състезанието да премине без инциденти. За съжаление латино нравът надделява над зрителите и през миналата година P-20150427-00069_HiRes JPEG 24bit RGBсе стигна до неприятният инцидент в който Хедън Падън се приземи върху половин дузина зрители. За щастие произшествието не бе с фатален изход, но това ще подложи тазгодишното издание под лупа с оглед жълтият картон от страна на ФИА. Самата Мишел Мутон инспектира всеки един километър от състезанието за да се увери че, организаторите са си научили урока.

„ Съботните етапи са доста по на север и разбирам защо“, обясни Мутон след инспекцията направена от нейна страна. „ Организаторите отдалечават етапите от зрителите, за да избегнат миналогодишните проблеми. Проблемът е че, трита етапа които използваха имаха много малко обходни маршрути за зрителите. Също така тези етапи се използват от рали „Дакар“ и са прекалено бързи с почти никакви завои. Сега обаче имаме три етапа доста по-близки до град Кордоба, които разполагат с достатъчно място за зрителите. Доволна съм от това което са постигнали организаторите“, заключи най-известната жена рали пилот на света.

През тази година са заявени едва 36 екипажа сред които 12 с WRC автомобили, което вече е някак си нормално за толкова отдалечените от Европа кръгове. Сред топ екипажите, разбира се липсват тези на Citroen. Френският производител обаче ще подкрепи полуофициално Маркос Лигато, като аржентинският настоящ национален шампион ще седне зад волана на Citroen DS3 WRC подготвен от PH Sport.

Анализ на маршрута от Дамян Киров:                                                                                                                                 

[pdf-embedder url=“http://bgrallyhd.com/wp-content/uploads/2016/04/Rally-Argentina-2016-Itinerary-Analysis.pdf“]

 

На живо:

За съжаление ще можем да изгледаме заедно само два от четирите предвидени етапа на живо. SS5 Super Especial Fernet Branca стартира от 18:07 ч. от тук  в петък, а пауър етапът в неделя е от 18:09 ч. на живо по БНТ HD.

Hayden Paddon - Action

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″]

[maxbutton id=“3″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]