Рали Акрополис 6-8 Май

jp_02d

След два изключително тежки асфалтови кръга през този уикенд ERC шампионатът се отправя към Гърция, за първото макадамово състезание за сезона. Тазгодишното издание на рали „Акрополис“ се завръща в регионът на град Ламиа, като за последното състезанието бе базирано там през 2005.

С доста сериозна репутация на едно от най-тежките макадамови състезания на света, рали „Акрополис“ не е за подценяване. Сред неговите победители са пилоти като Валтер Рьол, Ари Ватанен, Юха Канкунен, Карлос Сайнц, Колин Макрей и Себастиан Льоб.

Преместването от Лутраки към Ламиа означава че, през тази година ще заложат на изцяло макадамови етапи. Екипажите ще преминат през общо 231 състезателни километра разделени на 12 етапа.

Ралито започва в петък, квалификационен етап и откриване. Докато същинската надпревара ще започне в събота с 25.7 километровият етап New Gravia, като отсечката ще се кара на няколко пъти. Най-дългият етап е Elatia/Karya  със своите 33.86 километра, като ще се кара на два пъти в неделя.

Към фаворитите за победата Каетан Каетанович и Алексей Люкянук ще се присъедини и местната звезда Ламброс Атанасолас зад волана на Skoda Fabia R5. Анасолас завърши през миналата година на трета позиция с пасив от само 15 секунди, като пилотът очаква да повтори представянето си и през този уикенд.

Програма на Евроспорт БГ

Евроспорт Акрополис

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]

[maxbutton id=“6″]

 

jp_04д

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]