Рали Акрополис се завръща в WRC още през този сезон

Гърция се завръща в световния рали шампионат през сезон 2021. Това стана ясно след поместена в wrc.com новина днес. Според официалната страница на шампионата южната ни съседка се завръща в WRC с едно от най-култовите си ралита, а именно рали „Акрополис“. Считано за едно от най-тежките ралита на света макадамовата надпревара ще се проведе в дните 9-10 септември замествайки рали „Чили“, което трябваше да отпадне от календара поради множеството условности при пътуването от Европа причинени от COVID-19 ситуацията.

„Акрополис има своя собствена глава в историята на световния рали шампионат – коментира Йона Сиебел, директор на промоутъра на WRC.- Благодарни сме на гръцкото правителство за положените огромни усилия за завръщането на състезанието към шампионата. Добре дошли!

„Чили се доказа, като добро попълнение през 2019. За съжаление обаче страната страда много от пандемичните условия и до днес. Много сме разочаровани от това, че трябваше да се разделим с тях, но въпреки това те ще си останат част от семейството на WRC.“

От wrc.com разкриват също, че „Ралито на Боговете“ ще стартира от традиционната си локация, а именно Пантеонът в Атина. Повече обаче за това къде ще е щабът на ралито, както и какъв ще бъде маршрута се очаква да стане ясно в следващите месеци.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]