Рали Азорски Острови 2-4 Юни

AUTO - ERC AZORES RALLY 2015

През този уикенд ни предстои поредната интересна битка за титлата в ERC шампионатът, битката за победата на рали „Азорски Острови“. Първите три кръга от шампионата бяха спечелени от три различни екипажа в три различни автомобила придружени от доста интересни битки и обрати. На рали „Азорски острови“ очакванията са същи с оглед битката за титлата между Алексей Люкянук, Каетан Каетанович и Ралф Сирманцис.

В португалския кръг ще вземат участие 27 автомобила от хомологацията R5 на ФИА. Състезанието също така е и втори кръг от JERC поддържащия шампионат.

Базирано на остров Сао Мигел, състезанието дебютира в шампионата през 1992. Невероятните гледки и етапи привличат екипажи от цял свят. Изданието през 2016-та, разполага с 215 състезателни километра разделени на 16 специални етапа в съотношение 89% макадам на 11% асфалт. В сряда състезанието започва с предварително градско шоу в Понта Делгата, а в четвъртък ще се проведат свободните тренировки и 3.12 километровия квалификационен етап, който определя стартовия ред.  Още в същия ден екипажите ще премината през четири специални етапа преминавайки през 31,77 състезателни километра. В петък състезателите ще преминат през шест специални етапа, както и през най-дългия и най-известния Сете Сиудадес, който преминава през пръстена на спящ вулкан. В събота състезанието приключва с още шест етапа.

Можете да гледате предвидените от организатора живи предавания от тук, или директно от нашата секция на живо.

Програма на Евроспорт БГ
programa

AUTO - ERC ACROPOLIS 2016

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]

[maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]