Рали Азорски острови с нови дати, сезонa в ERC ще бъде открит в Полша

04-Jari-Huttunen-scaled.jpg

За съжаление рали „Азорски острови“ се налага да бъде премесено за друг период през тази година. Причината зад това решение стои молбата на местното правителство, което отчита ръст на заразените с COVID-19 на островите.

Няма яснота кои ще са новите дати, но според информацията с която разполагаме, вече са изпратени предложения към ФИА и се очаква съвсем скоро да получим повече яснота по темата.

След тази новина от промотъра на ERC шампионата обяви преди няколко дни, че първи кръг за сезон 2021 ще бъде рали „Полша“. През тази година базираното в покрайнините на езерото Масуриа рали ще навърши 100 години със своето 77-мо издание.

„Стартирането на сезона с рали „Полша“ е едно добро решение за нашите партньори и феновете – разясни Жан-Баптист Лей координатор на Евроспорт Евентс. – Състезанието е добре организирано и с дългогодишна история, каквато има и ЕРШ. През годините надпреварата винаги е била дом на изключително интересни битки за които допринасят топ пилотите и отборите, които взимат участие.“

Надпреварата ще се проведе в дните 18-20 Юни, като очакванията на организаторите са да има огромен интерес от страна на екипажи от цяла Европа. Състезанието ще бъде базирано в Миколайки, като екипажите ще преминат през свободни тренировки и шейкдаун на 18-ти юни. По-късно през същия ден е и първият етап, добре познатия на всички SS Mikolajki Arena.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]