Рали Австралия 17-20 Ноември

14947963_1113460112094534_3547621829741770899_n

Рали автомобилите от следващият сезон ще бъда мощни, широки, леки, с по-голямо турбо и с активен междинен диференциал за разпределение на мощността по-ефективно. С други думи сме на крачка пред нова революция в рали спорта.

Голяма част от феновете наричат тези автомобили новата генерация на група Б. Със сигурност се доближават повече до тази легендарна група от колкото до настоящите WRC автомобили, които принципно трябва да заместят.

Рали „Австралия“ през тази година ще остане в историята на спорта, най-вече с последното състезание за отборът на Фолксваген, които съобщиха преди няколко дни, че ще се оттеглят от спорта приключвайки една от най-успешните програми в историята на световният рали шампионат.

Причината за това оттегляне е скандалът с емисиите носещ името Дизелгейт. Така триото от пилоти на Фолксваген остават без екип за началото на изключително важният сезон 2017. Въпреки това, самите те заявяват че, са по-решителни от всякога да направят изключително добро представяне в Австралия.

Според редица слухове, Себастиан Ожие ще започне своят сезон догодина при отборът на М-Спорт, докато Яри-Мати Латвала ще премине в Тойота а Андреас Микелсен ще бъде с частна програма също с М-Спорт. Въпреки това бъдещето на пилотите на Фолксваген ще стане официално ясно в първите дни след австралийският кръг от WRC.

Тазгодишното издание на рали „Австралия“ предлага цели шест Супер специални етапа около базата на ралито в Кофс Харбър. В допълнение с това 25,30 километровият етап Newry ще е едно доста сериозно предизвикателство, което ще се кара два пъти в петък. Най-сериозното предизвикателство обаче ще е 50,80 километровият етап Nambucca. Изпълненият с множество различни настилки и сценарии етап, ще се кара на два пъти в събота. В неделя най-дълъг е етапът Bucca със своите 31,90 км.

Цялата дължина на надпреварата е от 1 040 километра от които 312,98 километра са състезателни и са разделени на 22 специални етапа.

Общо са заявени 81 екипажа, като след топ отборите липсват екипажите на Ситроен, които вече изцяло гледат към сезон 2017. Фолксваген, М-Спорт, Хюндай и Дмак са представени от своите редовни пилоти и навигаторите.

Sebastien Ogier

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″]

[maxbutton id=“3″]

Програма на БНТ HD

%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]