Рали Австралия 16-19 Ноември

И така сезон 2017 в WRC е на прагът да приключи. И двете световни титли вече са решени и не остана за какво да се борят всички.  Това води до изключително важният момент в който всички пилоти вече не са под напрежение и са готови да покажат своите възможности.

Затова, кой ще се възползва най-много от това положение? Определено не е Елфин Еванс, който направи невероятно представяне в домашното си рали „Уелс“. Също не е и Ожие, който в това рали има най-големите проблеми поради стартовият ред. Човекът, който може да се възползва от този момент напълно вероятно е да е Крис Мийк. Да, той няма много голям опит тук, но през последните си участия винаги е завършвал в челната тройка.

„Винаги съм имал добри спомени в Австралия – коментира Мийк. – През 2015 поведох ралито цели два дни преди да изгубя спрямо Фолксваген-ите, но въпреки това трето-то място бе добро постижение. През тази година някой от отсечките ще бъдат нови за мен, но това не трябва да е проблем понеже се чувствам уверен по тези трасета.“

Екшънът започва в петък с добре познати етапи на север от Кофс Харбър, центърът на ралито за поредна година. Съботните етапи претърпяват промени спрямо миналата година, като най-важната е разделянето на два етапа миналогодишната 49 километрова отсечка Намбука през следобедните минавания. За в неделя са предвидени цели пет специални етапа. Общата дължина на макадамовото рали е от 318 състезателни километра разделени на 21 специални етапа.

На живо

Както знаете рали „Австралия“ определено е едно от най-трудните за следване на живо. Организаторите, както и промоутъра са предвидили три етапа да бъдат излъчени на живо. От 4:00 сутринта в събота е предвиден СЕ13, който ще можете да гледате на нашата страница. Също в Събота, но от 23:38 часа е предвиден и вторият етап СЕ19. Пауър етапът ще бъде излъчен от 4:18 сутринта в неделя. За тези които не им се става толкова рано, от БНТ HD ще излъчат повторение от 13:00 часа в неделя.

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″][maxbutton id=“3″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]