Разочарован Люкянук, няма да се предава в битката за титлата в ERC

Алексей Люкянук заяви във Фейсбук че, ще се бори до самият край след техническите проблеми, които го извадиха от рали „Кипър“ през миналият уикенд.

Пилотът на Sainteloc Junior Team беше на път да завърши на второ място  в макадамовото рали, като така трябваше отново да излезе на чело в класирането. В SS10 обаче, той отпадна поради проблем с налягането на горивото на неговият Citroen C3 R5.

„Очевидно не това не начинът по който искахме да завършим това рали – коментира руската ракета. – Карахме доста внимателно с умерено темпо през цялото време. Не правехме грешки, докато не достигнахме последният километър на SS10, когато колата просто спря поради проблем с налягането на горивото. Не разбрахме какъв беше точно проблема, но ще бъде проучен от отбора. Много съм ядосан и разочарован, но няма да се предадем и ще натиснем още по-силно до самият край.“

След драмите в рали „Кипър“ Люкянук изостава с 28 точки спрямо лидера Крис Инграм, намирайки се на трета позиция. Лукаш Хабаж е втори в класирането на 19 точки зад Инграм и 9 пред Люкянук.

Следващият и последен кръг от ERC е асфалтовото рали „Унгария“ на 08-10.11.2019, където се надяваме да видим и Екатерина Стратиева/Георги Аврамов.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]