Разочарование за Пежо, Бернардо Соса поведе в рали Азорски острови.

Bnw4PsKIIAEKyvc
Бернардо Соса поведе през вчерашният изключително драматичен ден от рали Азорски острови. Португалецът се оплакваше от настройките на своят автомобил през сутрешните минавания, но следобед всичко се промени за него и до краят на денят поведе в класирането. Втори след него се нареди Кеви Абринг на 6,3 секунди, който вървеше с добро темпо докато не получи проблем със сервото на своят автомобил Peugeot 208 T16. „Имам проблеми със сервото. Изведнъж в последните 8-9 километра си помислих че, се е счупил диференциалът.“

Неговият съотборник и пилот номер едно за отборът на Peugeot Крейг Брийн, се принуди да отпадне поради сериозен проблем с електрониката.

BnxbAAIIgAApZb7

Повратна точка през вчерашният ден бе преминаването през отсечката Batalha Golfe 1(7,82km). Рикардо Моура заедно с Каетан Каетанович отпаднаха по еднакъв начин потрошавайки своите окачвания заради удар в камък. Говори се че, самата публика е поставила на места в отсечката камъни точно в идеалната линия. Това доведе до анулиране на отсечката и начисляване на служебни времена на останалите екипажи. За съжаление по-късно отново се наложи да се анулира отсечка само че, този път бе SS10 Sete Cidades 2 пилотът в JERC Ян Черни се обърна по таван и „запуши“ така тясното трасе на азорските острови. Правейки невъзможно безопасното преминаване през отсечката.

BnxbAAIIgAApZb7
Трети през вчерашният ден завърши Василий Грязин, 20 годишният руснак с латвийски лиценз се размина само с лек удър. Четвърти след Грязин се нареди двукратният победител на това рали Бруно Магалаеш, който извади изключително лош късмет, след като спуква на два пъти гума.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]