Разкриха схемата за първата клиентска програма за Ситроен С3 WRC

Френският рали препаратор PH Sport сключи сделка със Ситроен Рейсинг за правата да предлага едно от шаситата на шевроните от сезон 2017 на подбрани частни пилоти.

Едно от основните правила на ФИА относно новата генерация на WRC автомобили е, че не всеки има правото да седне зад воланът им. В кръгове от световният рали шампионат от ФИА си запазиха правото ако решат да откажат на нов пилот с такъв автомобил на вземе участие, ако сметнат, че не е достатъчно опитен.

Вече видяхме от ФИА да използват тази опция при участието на Армин Крамер зад волана на Фиеста WRC преди няколко месеца на рали „Германия“. Въпреки това от ФИА няма как да повлияят на състезание от националните шампионати, факт прави участието на Каетан Каетанович на рали Rajd Barboka и Ян Донал на прашкият рали спритн, като и двамата седнаха зад волана на Фиеста WRC 2017.

От PH Sport твърдят, че те самите ще отсеят желаещите да седнат зад волана на С3 WRC.

„Много сме горди с това, че сме избрани от Ситроен Рейсинг да предлагаме под наем С3 WRC – коментира Бернард Пиалат, директор на базираният в Ланжрес тим. – Това не е проста една стара кола и е логично С3 WRC да е предлагана на определени пилоти с достатъчно голям опит да извадят най-доброто от нея.

„ С удоволствие ще инвестираме нашите сили в толкова амбициозен спортен проект, както направихме в миналото със Себастиан Льоб, Себастиен Ожие и Стефан Лефевр.“

Сред феновете PH Sport е със статут на почти заводски отбор на Ситроен, благодарение на множеството им програми в миналото. През миналата година те успешно предлагаха под наем 3 Ситроен DS3 WRC, както и всички други рали шасита на Ситроен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]