Разкриха конфигурацията на World RX трасето в Нюрбургринг

imagesource

Вчера на официално събитие бе разкрита новата конфигурация на рали крос трасето на пистата Нюрбургринг в Германия.

Трасето със смесена настилка се намира в небезисвестната секция от конфигурацията за Формула 1 носеща името „Анфитеатъра“, същото място в което през миналото е било първото рали крос трасе на легендарната писта чиято северна дъга носи името „Зеленият ад“.

Новата конфигурация е в обратна посока на часовниковата стрелка и включва стартова решетка извън обиколката. По подобие на пистите в Италия и Белгия първият завои след старта е десен, като в последствие състезателите няма да преминават през него. Дължината на пистата е 1029 метра и е в съотношение на асфалт и макадам 60 на 40.

За последно Германия бе домакин на кръг от World RX през 2018 провеждайки се на пистата Естеринг. Едно от най-старите рали крос трасета в Европа. През 2015 и 2017 пистата Хокенхайм също прие световния рали крос шампионат на ФИА.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]