Разкриха заявките за Монте Карло 2017

Rally Monte Carlo 2015

Вчера на официалната страница на организаторите се появи и дългоочаквания списък със заявени пилоти.

От пръв поглед веднага прави впечатление заявката на Елфин Еванс, който официално става трети пилот на М-Спорт и партньор на Себастиен Ожие и От Танак. За разлика от тях обаче, Еванс трябва да взима участие с гуми на DMACK през целия сезон, след като китайския производител финансира неговата позиция в отбора на Малкълм Уилсън.

Под номер едно в списъка е разбира се Себастиен Ожие чието партньорсто с М-Спорт започва на легендарните отсечки в Монако. Уилсън със сигруност е повече от въудошевен да види негов автомобил да носи номер едно на стъклата. С номер две и номер три ще стартират От Танак и Елфин Еванс, като естонецът ще разполага с нов-стар навигатор в лицето на Мартин Ярвеоя.

Хейдън Падън, Тиери Ньовил и Дани Сордо ще стартират с четвърти, пети и шести номер като така официално Хюндай и М-Спорт ще пристигнат в Монако с по три автомобила. В този ред на мисле е хубаво да отбележим че, според новите правила само двата екипажа с най-добро класиране от всеки отбор ще получат точки за шампионата при конструкторите.

Както се и очакваше от Ситроен и Тойота ще присъстват със само по два автомобила. Французите са заявили  Стефан Лефевр, като втори пилот заедно с Крис Мийк. Крейг Брийн също ще вземе участие, но зад волана на DS3 WRC.

Гръцкия пилот Йордан Седеридис е единствения заявен пилот в новата категория WRC Trophy, като представителя на съседите ни ще подкара DS3 WRC.

Яри-Мати Латвала ще поведе отбора на Тойота, като заедно с него ще вземе участие и Юхо Ханинен.

В WRC2 също се очаква да се развие едно доста интересно състезание. Андреас Микелсен не успя да седне зад волана на WRC автомобил от новата генерация. Така норвежецът реши да се върне при Шкода за да участва през сезон 2017 в WRC2. Негов съотборник е Ян Копецки, като двамата ще седнат зад волана на Fabia R5.

Ерик Камили ще защитава цветовете на М-Спорт в WRC2 зад волана на Fiesta R5. Кевин Абринг (i20 R5) и  Понтус Тидеман (Fabia R5) също ще вземат участие, но не са заявени за WRC2 категорията.

В RGT категорията на ФИА са се заявили четири екипажа, като три от тях ще вземат участие с Fiat Abarth 124. Франсоа Делакур ще кара един от трита италиански автомобила, докат Ромейн Дюма ще вземе участие с Porsche.

Пълния списък можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]