Разкриха графика на рали Япония 2020

Преди няколко дни излезе и официалната информация относно графика и етапите на рали „Япония“ (19-22 ноември). Асфалтовата надпревара ще разполага с 307 състезателни километра разделени на 19 специални етапа разположени в префектурите Аичи и Гифу намиращи се в основният остров на Хоншу.

За първият ден са предвидени три специални етапа, които ще се карат на два пъти. Първия от тях ще бъде SS Isegami Tunnel с дължина от 23,82 километра, като екипажите ще преминат през изключително тесен тунел.

Видео от SS Isegami Tunnel

SS Inabu Dam (21,38 км) и най-дългата отсечка от ралито SS Shitara Town(31,64 км) ще допълнят етапите от първия ден, който е с обща дължина от 153 състезателни километра.

В събота екипажите ще преминат през четири специални етапа карани на два пъти. Два от тях SS Nukata Forest и SS Lake Mikawa са отсечки с дължина около 20 километра всяка. Следващите ги SS Shinshiro City (7,65 км) и супер специалния SSS Ozakazi Central Park са доста по-кратки, но също толкова предизвикателни етапи. SS Expo Park R Short (4,78 км) ще бъде последната пета отсечка за деня, която ще се използва и за шейкдаун преди старта на състезанието.

Последния неделен ден ще бъде разпределен между три специални етапа стартирайки с 21,47 километровият SS Ena City, следван от SS Nenoune Plateu (11,64 км). Последната отсечка SS Expo Park (8,57 км) е удължената версия на последният съботен етап и ще се кара на два пъти, като в последното минаване ще играе ролята на Power Stage.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]