Разкриха графика и конфигурацията на рали България 2017

Днес в уебстраница на БФАС бяха качени официалните документи, които разкриват под какъв формат и как ще се проведе тазгодишното издание на рали „България“ (19-21 Май).

През тази година общата дължина на състезанието е значително скъсена от 623 километра на 483. По същият начин е скъсена и състезателната дистанция на 151,50 състезателни километра. Сред вече класическите етапи Аврен,Дюлино и Аладжа Манастри прави впечатление и прейменуваният градски етап, който вече носи името на Тодор Славов.  Една много интересна новост е и локацията на сервизният парк, който ще бъде преместен на пристанището във Варна.

Официалното откриване ще се състой отново на площад Св. Кирил и Методии пред катедралата в петък от 20:30 часа. В събота екипажите ще започнат деня с преминаване през СЕ Дюлино и СЕ Козичино, като на обяд ще разполагат с отдалечен сервиз в Долни Чифлик.

Следобед екипажите ще преминат на два пъти през СЕ Аврен и СЕ Виница, както и през СЕ Варна-Тодор Славов. В неделя програмата е малко по-лека с две преминавания през етапите Бялата вода и Аладжа манастир, като отново ще трябва да преминат екипажите през градският етап Варна-Тодор Славов.

Все още не е ясна очакваната бройка на заявените екипажи, но има слухове за присъствие от страна на топ турски екипажи. Имайки предвид огромното забавяне официалните документи (допълнителен правилник и тн,) има вероятност това да повлияе на желаещите да участват.

Според допълнителният правилник, крайният срок за подаване на заявки за участие е 3.05.2017, което е практически невъзможно дата с оглед едва днешното публикуване на правилника, който официално трябваше да види бял свят на 31.03.2017. В този ред на мисли се очаква организаторите да удължат срока за подаване на заявки.

Часови график

Обща карта

Допълнителен правилник

Програма

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]