Първи впечатления от рали Сливен на чуждите екипажи

Вчера приключи и последният ден от опознаването на тазгодишното издание на рали „Сливен“, както знаете от нашата фейсбук страница, нашият екип успя да надникне от първо лице, как протича процеса на подготовка на част от фаворитите и най-конкретно на Дан Гиртофан и Орхан Авчиоглу.

Румънският състезател Дан Гиртофан успя да „вкуси“ за пръв път сливенските трасета и ето какво каза той пред нашия екип:

„Състезанието ни харесва, доста е бързо коментира Дан Гиртофан. – Етапа „Стара река“ ще бъде най-трудния в състезанието с оглед многото изкарана фракция. Надяваме се на добро класиране.“

Докато се подготвяше Гиртофан успя да сбъден една мечта на младата ни надежда Дани Попов. Румънският пилот повози Попов в своята Шкода Фабия R5, като Дани му благодари за преживяването в социалните мрежи и го помоли шеговито следващият път да си разменят местата.


Пилотът на “TokSport“ Орхан Авчиоглу обаче се оказва, че е стар познайник на сливенските класики и е доста вероятно той да е човекът задаващ темпото.

„Бил съм на рали Сливен три пъти като зрител и тази година решихме да вземем участие, понеже много го харесваме – заяви пред нашата медия Орхан Авчиоглу -Относно етапите смятам, че ще имаме предимство на етапът „Стара река“ и във финалната част на етапа „Абланово“, тъй като спецификата на трасето и множеството фракция се доближават до условията в турския шампионат, но мисля че ще губим време на „чисто“ асфалтовите части.

„Като цяло състезанието е много бързо и ни харесва. Следващата година планираме задължително участие в кръга от WRC, който ще се проведе край курорта Мармарис, като подготовката ни тече още от тази година.“

От заявените почти четиридесет екипажа само тридесет и четири преминаха през опознавателният процес. Най-важните отсъствия са за Ягиз Авджъ, Осман Угур, Ферхат Танрибилир. Под въпрос остава и пристигането на грузинецът Александър Ломадзе.

От българска страна само екипажът на Пламен Вълев/Димитър Димитров (Хонда Сивик Typer R) не присъстваха на опознаването.

Днес е официалното откриване на надпреварата от 17:00 часа а първият етап стартира от 19:30 по улиците на Сливен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]