Първият и единствен клиентски i20 WRC отива в Италия при Корадо Фонтана

1923_Sweden-Hyunda5i-Neuville-2014_896x504

Италианецът Корадо Фонтана е закупил едно от купетата на Hyundai за сезон 2014, като според нашите източници възнамерява да взима участия в националния италиански рали шампионат.

hqdefault

Преди време споменахме, че корейците работят здраво по няколко проекта, което може би им коства доста от бюджета. Това нагледно обяснява причината за продажбата на едно от заводските купета подготвено за изминалия сезон. От друга страна стана ясно, че това може би ще е за пръв и последен път от Hyundai да продадат техен автомобил на частен екипаж.

Въпреки намеренията си до момента Фонтана, има златната възможност да вземе участия и във WRC през тази година, като сред италианските медии се говори за евентуално негово присъствие на рали „Сардиния”. За колоритният италианец това няма да първото качване зад волана на автомобил от WRC, след като вече сме го виждали на лявата седалка на Ford Focus RS WRC, Mini JCW WRC и Citroen Xsara WRC.

corrado_fontana__ford_focus_wrc_

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]