Пълно затишие от страна на АФБ относно фаталния инцидент на планинско Благоевград

Kamen_Mihailov_AFB
Снимка: LAP.bg Илиан Телкеджиев

Вече сме в края на месец юни, а от „Автомобилна Федерация на България“ (АФБ) няма становище относно инцидента случил се на планинско „Благоевград“. На 26-ти април 2021 г. в сайта на АФБ бе публикувано съобщение (линк) до медиите в което се гласи, че е стартирана вътрешна проверка относно инцидента с Георги Георгиев.

В съобщението е упоменато, че има специално създадена комисия която да провери дали са спазени процедурите за сигурността преди и по време на състезанието, както и всички други изисквания за провеждане на автомобилно състезание.

Инцидента с Георги Георгиев се случи в зоната на летящия финал, като Георгиев за нещастие се удря фатално в новопостроена стена в близост до трасето. Според редица специалисти причината за инцидента може да бъде неравност за която от няколко години участниците апелират организатора да поправи.

Междувременно представител на организаторите бе коментирал, че „ще се направи аутопсия за да се разбере дали на пилота не му е станало нещо веднага след финала.“

Именно на тези две тези комисията от АФБ би трябвало да отговори благодарение на своето разследване. Срокът от 45 дни (10.06.2021) за издаването на становище относно инцидента от страна на комисията изтече преди няколко седмици, да не говорим, че няма никаква яснота кои са членовете на тази комисия и каква е тяхната компетенция и ценз.

Дали комисията вече е дала своето становище няма яснота, също така няма кой да регулира дали от АФБ ще продължават да не спазват срокове които дори и самите те са дали. Явно съвсем спокойно можем да счетем за стандартна практика АФБ да не спазва срокове (Оставаме ли без рали България благодарение на АФБ и през този сезон?), както и по изключително неясен начин да се саморегулира дали спазва правилниците съгласувани и издадени от самите тях.

От друга страна обаче може да сме сигурни в това, че ще са изключително бързи в санкционирането на клубове с които взаимоотношенията им са като на влезли в пубертета тинейджъри.

Ние от нашия екип продължаваме да следим темата и продължаваме да чакаме.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]yhd.com