Промоутърите на World RX излизат от шампионата

press_2019_07_CAN_ATMOSPHERE_(232)

Дългогодишните промоутъри на световния рали крос шампионат (World RX) IMG ще приключат със своята работа по шампионата до края на този сезон.

Това стана ясно, след като от ФИА официално обявиха конкурс за намирането на нов промотър на шампионата от сезон 2021. Тази новина определено е доста неочаквана, след като от IMG имаха ексклузивните права да промотират World RX за период от 20 години.

В съобщението на ФИА се гласи, че самите IMG са пожелали да прекратят работата си, но не се поясняват причините за това решение.

Именно благодарение на работата на IMG световния рали крос шампионат се наложи, като един от най-интересните в портфолиото на ФИА, привличайки пилоти и производители от цял свят.

Плановете за преминаването към напълно електрифицирани автомобили продължава с пълни сили, като това би трябвало да стане през сезон 2022.

Няма официално съобщение от страна на IMG по темата, но това определено е сериозен удар по World RX.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]