Промоутъра на WRC ще поеме и ERC шампионата

Според онлайн изданието DirtFish до няколко седмици ще бъде обявено официално, че настоящия промоутър на световния рали шампионат ще поеме и европейския.

Директорa на ФИА отговарящ за рали дисциплината Ив Матон е отказал да коментира темата, като само и единствено е споделил следното:

„С оглед създадената пирамида прилагаща се в различни рали шампионати има логика промоутъра да бъде един и същ.“

Не е ясно дали тази промяна ще се отрази още през този сезон във ERC, но със сигурност календара на шампионата още не е завършен изцяло поради трудностите породени от COVID-19. На настоящия промоутър на европейския рали шампионат Евроспорт евентс му изтича десет годишния договор с ФИА през следващата година, което превръща новината в изненада за всеки следят темата изкъсо.

Промоутъра на WRC наскоро придоби и правата за световния рали крос шампионат, като така се надяваме да продължат с добрата си работа в World RX и FIA ERC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]