Промоутъра на World RX кани феновете да вземат участие във виртуалният им шампионат

В съобщение до медиите от ING, промоутъра на световния рали крос шампионат, разпространи своята покана към феновете да вземат участие в първият официален виртуален рали крос шампионат.

Платформата разбира се е Dirt 2.0, след като рали симулатора е официално признатата игра на шампионата. Идеята на екипът на ING е на мястото на всяко отложено състезание поради COVID-19 от реалният календар на World RX, да се проведе неговият виртуален аналог.

Така на 19 април ще се проведе първият кръг от виртуалният рали крос шампионат на пистата от Формула 1 в Барселона. Най-бързите фенове ще получат възможността да се изправят срещу истински пилоти взимащи участие в шампионата, в предавано на живо състезание.

„Надяваме се с предоставянето на тази възможност на феновете, те да продължават да се радват на нашия спорт в тези тежки времена“, коментира Пол Белами вицепрезидент на промоутъра.

Ако и вие желаете да вземете участие, можете да го направите чрез всяка една платформа записвайки се през секцията “”My Teams” в играта Dirt Rally 2.0. Записванията започват от днес, както и първото седмично предизвикателство.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]