Прокоп остава без автомобил за рали Мексико

Мартин-Прокоп-остава-без-автомобил-за-рали-Мексико

Мартин Прокоп няма да присъства на третия кръг от шампионата рали „Мексико“ въпреки че, е заявен за надпреварата. Причината е липсата на време за сглобяването на неговият автомобил Форд Фиеста WRC от страна на М-Спорт.

Вече не е тайна че, в края на миналия сезон Прокоп е опитал да сформира отбор заедно със Себастиен Ожие и с подкрепата на Ред Бул с Фолксваген Поло WRC 2017. Но този проект пропадна, като след това чехът стига до разбирателство с Мадс Остберг, за да карат заедно два автомобила Фиеста WRC с частна програма поддържана от М-Спорт.

Фиеста-та на Остберг бе готова на време за рали „Швеция“, но за съжаление на Прокоп неговата машина не успя да бъде сглобена на време, което ще забави завръщането на чеха в шампионата.

P-20170209-00827_News

„Това е реалността – коментира Прокоп. – Сега разполагаме със само една Фиеста WRC за сезона и евентуално ще разполагаме с втори автомобил. Когато всичко тръгне по план ще взема участие в Португалия през месец май или в Сардиния през юни.“

За Прокоп се открива и друга възможност, според бащата на Мадс Остбер, Мортен Остберг. Чехът може да вземе участие във WRC Trophy зад волана на Фиеста WRC 2016, като по този начин той ще продължи битката си с частни пилоти като Лоренсо Бертели и Валери Горбан.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]