Проектът Опел Корса R5 започна да набира скорост

AUTO - ERC LETTONIE RALLY 2015

Вече изминаха две години след представянето на Opel Adam R2 и официалното завръщане към ралитата от Opel. Малкият автомобил изпъкна с голямата си скорост и надеждност на световната сцена след едно изключително силно представяне на рали „Лиепая”. Интересно е да се отбележи, че от германският производител все още работят по разработването на своите версии R1 и R2 с тестове в Германия и Испания, като дори в Германия съществува едномарков рали шампионат с Corsa R2.

3Йорг Шрот, който е търговски директор на Opel Performance Center потвърди работата им върху бъдещ модел R5 отново върху базата на Corsa. Шрот също потвърди, че купето с което работят е от новата генерация на автомобилът, която направи своят дебют на пазара преди няколко месеца. Според очакванията на редица журналисти е възможно да видим новият модел R5 в краят на 2016 или в началото на 2017, ако всичко е наред. Ние от BGRallyHD смятаме, че до последно при немският производител Opel нищо не е ясно. Като погледнем назад в историята все още стой някъде из складовете на германците почти разработената Corsa S2000 (на снимката), която така и не видя бял свят.

Opel-Corsa_2015_800x600_wallpaper_01Снимка на Opel Corsa 2015

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]