Продрайв с разработка на Фоклсваген Голф

1412678986
Тери Каби, тества изцяло новият рали автомобил на Prodrive в Уелс

Специалистите от Prodrive, стартираха изцяло нова тестова програма за разработването на рали версия върху последната генерация на Volkswagen Golf. Автомобилът разполага с двулитров двигател и задвижване на четирите колела. Макар и напълно отговарящ на актуалните изисквания за WRC освен двигателят oт Prodrive заявиха, че голфът ще бъде изцяло насочен към свободният поръчков пазар.

„ Това е един доста вълнуващ  проект за нас. Започнахме да работим по него от преди шест месеца,” заяви Джон Гал директорът на Prodrive. „ Ясно е, че това не е WRC автомобил заради двигателят. Но останалата част от него е изцяло в духът на световният шампионат. Окачването и скоростната кутия отговарят на актуалните изискваният на ФИА.”

От Voklswagen са наясно за проектът (който е в напреднала тестова фаза) но нямат никакво участие в него. Голфът вече е направил тестове в Уелс и според англичаните след около месец ще направят тестове в състезателни условия.

1412679001
Възможността за създаване на раликрос автомобил също е опция за англичаните
снимки и източник: Autosport

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]