Продадоха Субару-то на Ричард Бърнс за повече от 700 хиляди евро

Преди няколко дни бе дадено на търг легендарното Subaru Impreza S6 WRC с което Ричард Бърнс взима победата в рали „Великобритания“ през 2000 година. Новият му собственик е заплатил сумата от 708 890 евро, което прави този автомобил един от най-скъпите легендарни рали автомобили продавани на търг някога.

Това Subaru Impreza е почти уникално и 100 процента автентично, като до ден днешен никой друг освен Бърнс не го е карал в състезание. В кокпита му и до ден днешен си стоят слушалките използвани от Бърнс, както и няколко тетратки със записки. Колата също така още си стои с различните малки поражения от последните си мигове с легендарния пилот.

Колата е снабдена с уникалната тайна карта на двигателя с която Prodrive са успявали да се справят с тестовете за шум на ФИА. През годините тя е била в разлини колекции, като настоящия и продавач я притежава от 2018 година. Именно той е инвестира над 70 хиляди долара за техническото и обслужване и взима участие през 2019 година на фейстиавала на скоростта в Гудууд. Той е възнамерявал да я върне по трасетата, но явно си е променил мнението и уникалната Impreza S6 WRC вече има нов собственик.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]