Програмата на Ситроен във WRC под въпрос след преструктуриране в PSA

Бъдещето на Ситроен в Световния рали шампионат е под въпрос, като очакванията са това да се случи още през сезон 2020.

Френския производител на автомобили направи своето завръщане във WRC през 2017, след едногодишно отсъствие фокусирайки се върху разработването на своя Citroen С3 WRC. Автомобил, който не успя да достигне висините на своите предсещвеници и също така е и смятан най-лошата кола излязла от спортното подразделение на шевроните.

Според предварителната информация която излезе шефът на спортната програма на Ситроен Пиер Будар, се е срещнал с изпълнителният директор на компанията Линда Джаксън за да дискутират бъдещето им във WRC, няколко дни след рали „Каталуния“. Все още не е ясно какво са си говорили, но определено се случват доста сериозни пренареждания в структурата на PSA, след като дори позицията на Линда Джаксън евентуално ще бъде връчена на Винцет Кобе, бивш директор производство в Мицубиши.

Като прибавим и вчераната новина от Пежо, които също са част от PSA групата, за тяхното завръщане в световния ендуранс шампионат на ФИА (WEC), шансовете за оцеляването на шевроните във WRC са много малки.

Според източник на английското издание autosport, шансът на Ситроен да излезе от WRC е „99 процента сигурен“.

Причината за това е повече от ясна на всички ни. С3 WRC записа едва шест победи от своите 40 старта през последните 3 години, като дори и самия Себастиен Ожие не успя да промени статистиката. Слуховете за неговото преминаване към отбора на Тойота за сезон 2020 придобиха още по-голяма тежест след днешната новина.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]