Призрачна неравност изненада пилотите в рали Мексико

Thierry Neuville
Снимка: RedBull Content Pool

След края на първия ден от рали „Мексико“ голяма част от пилотите от Rally1 категорията публично изразиха своето недоумение от внезапната поява на изключително опасна неравност в SS4-7 Ortega.

Според тях на изключително опасно място изведнъж се е появила неравност, която принуждава автомобилите да подскачат неочаквано с висока скорост. Голяма част от тях твърдят, че подобна неравност не е имало по време на опознаването. Един от големите губещи от тази неравност бе Тиери Ньовил, който получи повреда в хибридната система на своя автомобил, както и повреда в един от задните амортисьори.

Пръв за този проблем обаче открито започна да говори Дани Сордо още в обедния сервиз, разкриват от DirtFish.

Бях малко изненадан. Достигнах до това място на пълна газ. Мисля, че тази неравност я нямаше при опознаването – коментира Сордо. – В ралитата винаги се намира някой злонамерен зрител. В Мексико като цяло феновете са изключително добри, но за такова нещо е нужен само един. Определено този фен е доста злонамерен защото на шеста предавка с пълна газ се удряш в нея много силно.“

Кале Рованпера също се е оплакал от тази неравност. Той дори е заявил, че е получил болки в кръста след преминаването му през този участък.

Да има огромна неравност направена от макадам, която я нямаше при опознаването. Намира се на бърза права и е в сянката, което я прави невидима. Мисля, че изненада абсолютно всички„, допълни Рованпера.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]