Представиха официално новият Рено Меган Supercar създаден от Продрайв

Новосформирания отбор от световния рали крос шампионат GCK представи в сряда своята чисто нова състезателна машина в Париж.

Процеса по създаването на този автомобил се държеше в доста сериозна тайна още от самото му стартиране преди 14 месеца. За пръв път видяхме автомобила на вторите официални предсезонни тестове на пистата Силвърстоун миналата седмица, но до тогава все още не бяха ясни техническите показатели на автомобила.

Легендарните препаратори от Продрайв създават Меган WRX от нулата, като през цялото време те са се фокусирали активно върху три аспекта при разработването. Тези аспекти са задвижване, окачване и шаси.

Двигателя и шасито са създадени и разработени от самите световни рали шампиони, докато уникалната петстепенна скоростна кутия е създадена при съвместна работа с Xtrac.

Решението за създаването на уникален четири цилиндров турбиниран двигател, който е монтиран по дължина на купето, е дошло „за да няма компромис при оптимизацията на задвижването“. От Продрайв са направили едни доста различни решения спрямо това, което сме виждали до сега в WorldRX. Едни от тези решения са монтирането на турбо-то и стартера ниско долу в предната част на купето.

Друг интересен аспект в Меган RX е че, за разлика от другите автомобили в категорията той разполага с четири бутална спирачна система вградена в купето. Така предните спирачки са прикрепени за скоростната кутия, а задните са прикрепени за задния диференциал.

Според Продрайв тези промени ще помогнат за по-добро странично разпределение на теглото в завой, докато окачването с двойни носачи и олекотените колела ще спомагат за още по-доброто представяне на автомобила в завой и дрифт.

За разлика от Меган RX шампионското Поло на Фолксваген, чиито радиатор се намира в предната част от автомобила, инженерите от Продрайв са решили да не изневеряват на класическия дизайн и разполагат радиатора в задната част на автомобила.

„Със сигурност двете коли които създадохме през тази година, новия Астън Мартин и RX проектът ни са най-добрите ни автомобили от последните 34 години, от както работя в Продрайв“ , коментира техническия директор Дейвид Лапуорд.

Заедно с автомобила отбора на Герлен Шишери показаха и официалната разцветка.

„С дизайни искахме да покажем това което се опитваме да постигнем с този проект. Да бъдем агресивни, луди и много смели – коментира Шишери. – Сега съм по-уверен от всякога благодарение на дебюта на нашия автомобил. Определено имаме още доста работа, реално ние все още развиваме колата.“

Ще видим автомобила на GCK в първия кръг от WorldRX на пистата Каталуня на 14-15 Април.

Siiideways At The Silverstone World RX Pre Season Test!

First wet test day in the Megane R.S. RX ✅

#ChangingTheRules

Публикувахте от GCK в 29 март 2018 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]