Преглед на Монца Рали Шоу 2013.

Три дневното мероприятие, бе посетено от над 100 хиляди фенове, който видяха над 20 WRC автомобила и още доста от класът на суперите, с обща бройка от 79 рали бегачки.

Победата бе завоювана от испанският пилот Дани Сордо, които може би за последен път сяда зад волана на Citroen DS3 WRC. На втора позиция с разлика от 10.6 сек, се нареди изключително колоритният „Доктор“ от MotoGP, Валентино Роси. Който бе за поредна година зад волана на напълно подготвена Ford Fiesta WRC.

Ето какво каза той след състезанието: “Много се забавлявах, успях да спечеля четири отсечки, включително и 32,5 километровата отсечка Grand Prix, също така и деветата отсечка, която на теория е по-подходяща за професионалните рали пилоти. Дани е изключително бърз и е свикнал с колата, така че битката ми с него бе фантастична за мен като преживяване.“

Сордо поведе още в самото начало въпреки доста променливото време през трите дни на ралито, което се проведе на известната писта от Формула едно. На трета позиция, се нареди не без известният пилот от серийте за издръжливост Роналдо „Диндо“ Капело, който също бе зад волана на Citroen DS3 WRC.

В класът на суперите бившият Европейски шампион Лука Росети, победи въпреки сериозните си проблеми със своята Шкода, която завърши последната отсечка на три цилиндъра. На второто място се качи ирландецът Крейг Бийн, зад волана на неговото Пежо 207.

 

 

Видео
източник: Motor Sport Monday

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]