Почина зрител след инцидент на рали „Монте Карло”

C2lAGcHXcAAI3OC

Зрител почина от раните си, след излитане от трасето на Хейдън Падън в снощния първи етап на рали „Монте Карло”.

Падън изгуби контрол над своя Хюндай i20 Coupe WRC на спиране за заледен ляв завой на около 2 километра от финала на излъчвания на живо етап Entrevaux-Ubraye. Колата се плъзва и се удря в близката скала обръщайки се на врати, като при удара отнася и един белгийски зрител.

Падън коментра в Туйтър: „Хванахме черен лед близо до края на етапа. Колата изеле на страни и ние бяхме просто пътници.”

По информация от фенове на мястото, зрителя се е  намирал клеклнал във външната част на завоя и автомобила на Падън го удря със своята задна дясна част, като следователно извърча във въздуха и пада точно пред автомобила.

„Автомобилния клуб на Монако за съжаление съобщава че, има замесен зрител в инцидента на автомобил номер 4- обявяват организаторите в специален извънреден бюлетин. –  Зрител е откаран с хеликоптер до болницата в Ница. Докторите са направили всичко по силите си, но за съжаление зрителя е починал.

„Стартирано е разследване и всички замесени страни ще подпомогнат властите. Всички замесени в организацията на мероприятието отправят дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на всички замесени в инцидента.”

От Хюндай също изпратиха съобщение до медийте в което също разясняват случилото се.

„От Хюндай Моторспорт съжаляваме да научим че, зрител е починал по време на първия етап на рали „Монте Карло”. Инцидентът се е случил по същото време когато Хейдън Падън иДжон Кенард се удрят в близката скала, след като колата се подхлъзва на парче черен лед на асфалта.

„Отборът и екипа ще съдействат напълно с разследващия орган и организаторите за да се изясни случая. Хюндай Моторспорт искат да отправят свойте съболезнования към семейството и приятелите на замесените в инцидента души.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]