Потвърдено. Симоне Темпестини ще се състезава на рали България с Porsche 997

Днес в официалният портал на рали България (линк) бе публикувана новината за официалното участие на Симоне Темпестини в тазгодишното издание на надпреварата. Румънската рали звезда ще пристигне със своето Porsche 997 GT3 RGT с което активно се състезава в асфалтовите кръгове на националния рали шампионат на Румъния.

28 годишният румънски пилот е световен шампион в WRC3 и JWRC през сезон 2016, няколкократен национален шампион на Румъния и активен участник в европейския рали шампионат на ФИА. В Търново негов навигатор ще бъде Серджио Иту, с който си партнират от дълги години.

Въпреки, че за пръв път ще се състезава в България Симоне не за пръв път ще се изправи срещу родни пилоти. През 2022 година той загуби рали „Марамуреш“ от Игнат Исаев (Skoda Fabia R5), който го победи с 9,7 секунди пи изключително непредвидими метеорологични условия (Игнат Исаев и Йордан Йорданов спечелиха рали Марамуреш).

Повече информация за рали „България“ можете да намерите от тук. А от тук можете да последвате официалната Facebook страница на надпреварата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]