Потвърдено, Лапи с третия автомобил на Тойота на рали „Португалия“

Настоящия световен шампион в WRC2 Есапека Лапи, ще започне своята кариера в WRC категорията на рали „Португалия“ редом до Яри-Мати Латвала и Юхо Ханинен.

„Есапека е много млад и много гладен за победи пилот – коментира Томи Макинен. – За съжаление той не разполага с много време за тестване на колата и подготовка за първото си рали.

„Знам, че ще даде всичко от себе си, като неговите цели са същите каквито са и на отбора. Той има нужда да завършва ралита и да събира колкото се може повече информация за тях.  Все още има какво да се желае от нашата кола и Есапека ще бъде важна част от този процес.“

Първоначално Макикен бе заявил, че програмата на Лапи ще се ограничи със само европейски кръгове поради логистически причини. Вчера от тима официално разкриха, че програмата на младият финландец ще зависи изцяло от нуждите за развитието на автомобила и изпълнението на тестовата програма за развитие.

С идването на третия автомобил на рали „Португалия“ от Тойота ще разполагат с редица промени и в трите си машини засягащи тегло, задвижване и двигател.