Порязаха за пореден път маршрута на рали Монте Карло заради COVID

Вчера стана ясно, че организаторите на рали „Монте Карло“ Автомобилен Клуб на Монако (ACM) отново е трябвало да скасят маршрута на легендарната надпревара, както и да направят още допълнителни промени по графика, заради ограниченията създадени от правителството на Франция свързани с COVID-19.

Една от тези нови промени, само една седмица преди самото състезание, е изнасянето на целия график на етапите в четвъртък, петък и събота с цели два часа и половина по-рано. Заедно с това е премахнато второто преминаване през петъчния последен етап за деня СЕ8 Монтаубан сур Льоверез – Вилебос лес Пинс.

Така след премахването на второто минаване на осмия етап тазгодишното издание на рали „Монте Карло“ то се превръща и в най-краткото в историята на надпреварата със само 14 специални етапа.

По подобен начин са разместени графиците за опознаването, както и други редица свързани със състезанието чисто организационно.

Причината за това толкова сериозно разместване на графика е наложения вечерен час във Франция с цел намаляване на заразените с COVID-19. Именно заради това местната власт в Гап следи изкъсо организацията на състезанието, като тези нови промени са удобрени от тях, но тепърва се очаква пълната зелена светлина за рали „Монте Карло“, която се очаква да бъде дадена през настоящата седмица.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]