Понтус Тидеман с участие на рали Швеция в WRC2, сменя фокуса

29 годишния Понтус Тидеман ще седне зад волана на Skoda Fabia R5 подготвена от Toksport, екипът стоящ зад победата на Крис Инграм и разчитащ на български механици. Шведът ще участва с нея в предстоящото рали „Швеция“ (13-16 Февруари).

Тидеман, който спечели WRC2 категорията през 2017 и направи четири участия с WRC автомобил през миналата година, е решил през тази година отново да се фокусира върху WRC2 вместо да гони участия с WRC автомобил.

„Ако погледнем състоянието на спорта в момента през 2022 очакваме да се случат едни доста интересни промени – коментира Тидеман. – Затова е важно да запиша добри класирания. Връщането ми към R5 ми предоставя възможността да карам в повече кръгове и да се боря за победи.“

Сезон 2019 не бе никак лесен за шведът, който трябваше доста да се учи зад волана на Fiesta WRC.

„Вече четири и половина сезона участвахме в WRC2 и 2019-та бе времето в което трябваше да пробваме да се качим на WRC автомобил.

„ Затова направихме четири ралита с M-Sport, но не беше лесно да свикна с днешните WRC-та, нито да достигна лимитът им заради изключително голямото аеродинамично предимство. Определено си трябва доста време за да свикне човек с тях.“