Подготовка на WRC пилотите, за ADAC Рали Германия

Мартин Прокоп и Ламборгини Гаярдо GT3.

Едно голямо браво за Мартин Прокоп и неговата подготовка за предстоящото АДАК Рали Германия. Прокоп се подготвя за първият асфалтов кръг от таз годишният календар на WRC заедно с бивш пилот от Формула 1, на пистата Ред Бул Ринг в Австрия карайки две Ламборгини Гаярдо.

Прокоп прекара един учебен ден заедно с пилотът на Прост Гранд Прикс, Томас Енге. Двамата работиха върху издръжливостта при високото темпо на рали Германия, техники за спиране и поддържането на правилната траектория. Първоначално пилотите се упражняваха зад волана на ламбо-то, след това вдигнаха нивото със същият автомобил от състезателните серии GT3. Тестовете на полският пилот ще продължат по отсечките около Трир, но този път зад волана на неговата Фиеста.

Бившият пилот от джуниър WRC сериите, Тиери Ньовил  даде лекция на млади пилоти преди рали Германия. Белгиецът, ще обучава младоците зад волана на Citroen C2 S1600 с което спечели в Рали България през 2010г.

„Когато аз участвах в Джуниър WRC, винаги беше от голямо значение да се уча от най-добрите пилоти”, каза Ньовил. „ Надявам се със моите съвети да помогна на тези пилоти който ще се състезават за първи път. Опитът винаги дава голямо предимство. Имах шансът да се запозная с доста отсечки търсейки моите граници.”

Citroen-ът на Тиери Ньовил на Рали България 2010 (СЕ Белмекен)

Ето и как се подготвят другите Пилоти:

Тиери Ньовил

 

 

Мико Хирвонен

 

 

Себастан Ожиер

 

 

Яри-Мати Латвала

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]