Подготовката за рали Швеция продължава според планираното

Само преди няколко дни написахме материал, в който разкриваме проблемите на организаторите на рали „Швеция“ с липсата на сняг.

Рали Швеция под въпрос поради липса на сняг

Днес в официалната страница на надпреварата бе обявено, че работата по организацията ще продължи с нормално темпо, поради новата информация за времето според която се очаква застудяване и евентуално заснежаване на етапите преди самото състезание.

Именно поради непредвидимите метеорологични условия предцедатела на рали „Швеция“ Глен Олсон прекара няколко дни в сервизният парк на рали „Монте-Карло“ в разговори с отбори и членове на промотъра. В крайна сметка всички застанаха зад екипът на Олсон, но за сметка на това той ще трябва постоянно да подава информация за атмосферните условия.

„Ще подаваме информация за времето и ще се консултираме допълнително с ФИА и промоутъра на WRC – коментира Олсон пред официалната страница на шампионта. – Ако всичко се развие според очакваната прогноза, не виждаме никакъв проблем в това състезанието да се състои по първоначалният план.

„Времето за съжаление е един аспект от едно рали, който не можем да контролираме. Въпреки това, целият ни екип работи с всички сили за да подготовим още едно добро издание на рали Швеция.“

Темата определено е доста важна и ние продължаваме да я следим изкъсо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]